Välkommen till Penman!

Köpvillkor

Priser och betalning

Varje vara anges med pris exl. moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive moms. Frakt tillkommer.

Betalningsvillkor finns angivna i kundvagnen. Vi samarbetar med PostNord gällande frakter och leveransen går till skolor som brev eller Företagspaket, eller som brev eller MyPack till privatpersoner. Till de skolor som har kommunavtal med Läromedia, kommer leveransen från dem.

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. 

Du har inte ångerrätt om:
Tjänsten påbörjats eller varan använts under ångerfristen med ditt samtycke eller att varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas då förseglingen brutits på förpackningen, på ljud- eller bildupptagningar eller datorprogram. Med försegling avses även teknisk plombering.

När du utnyttjat din ångerrätt:
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Garantier och service

Kunden skall förvänta sig en oanvänd vara i toppskick. Kunden reklamerar sin vara till sin distributör/leverantör.Köper kunden direkt från Penman med leverans av PostNord och varan är transportskadad vid mottagandet, reklameras varan hos PostNord snarast efter mottagandet som transportskada. Är varan defekt (ej transportskada) så reklameras varan till Penman på mailadress: exp@penman.se

Köper kunden sina varor från Läromedia, görs alla reklamationer till Läromedia.

 

Privat Policy

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har sparat. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via mail: exp@penman.se

Penman säljer aldrig sitt adressregister till någon annan! Registret används endast till våra nyhetsbrev, för att ge dig det senaste nyheterna och spännande tips och idéer för din undervisning!

 

Leveranser

Vi försöker leverera din beställning snarast möjligt. Ange din mailadress och mobilnummer så kan vi om möjligt SMSavisera dig när varan är på väg. Är en vara restnoterad skickas den till dig så fort den kommit till oss igen. 

Ej uthämtade paket

Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt och hanteringsavgift, för närvarande 150:-. Meddela oss om din skola är stängd under vissa delar av sommaren, så slipper vi returer och kan istället skicka varorna när skolan är bemannad i början av augusti.

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller felaktigt levererad vara. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

När du utnyttjat din ångerrätt ska du sända tillbaka varan till oss

Återbetalningsskyldighet:
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Se även konsumentverket distansavtalslagen & E-handel.